Tuesday, July 12

Perempuan,

Biasanya, perempuan sinonim dengan makeup. Walaupun tak semua tapi mesti terselit perasaan ingin bermakeup kan?

My first job on 2014 dengan CIMB dulu, dengan terujanya beli bedak compact sebab rasa macam kena jugak pakai bedak sikit-sikit, but end up, bedak tu kena buang sebab setahun lebih tak terjejas langsung! Pakai sekali sekala je. Masa tu pergi kerja pakai lipbalm je. Lipstick tak pandai pun nak pakai. Sadis haha.

Masuk Bank Rakyat, dah start beli lipstick. Tiap-tiap hari tak tinggal pakai lipstick. Bila tak pakai, rasa macam ada kurangnya. Sebab kena berhadapan dengan customer setiap masa. Rasa tak yakin bila tak pakai. Walaupun hanya lipstick. Pernah beli eyeshadow, tapi tak pandai pakai. Beli BB Cream, tak pakai-pakai jugak sebab muka sah-sah akan berpeluh kuat bila setiap masa kena keluar.

Tapi sekarang, kerja kat sini, rasa tak lengkap kalau tak pakai bedak. Lepas tu dah start beli eyeshadow dan BB Cream balik. Hihi. And thanks to Kak Syu sebab bagi hadiah blusher dan lipstick.

Tapi percayalah, eyeshadow dan blusher tu memang tak akan lekat lama. Setakat ni baru pakai 2 kali. Rasa macam bukan Afifah kalau pakai lebih-lebih. Ingat rajin sangat ke nak touch up. Hihi. Nak jaga muka pun tak, apatah lagi nak tutup cacat cela dengan makeup. 




Sunday, July 10

Them,

Cuti raya, gerak pukul 12 malam, sampai pukul 7 pagi. Burn tiket flite pun i dont care sbb boleh balik awal. 
Petang tu ada iftar dgn kawan kesayangan di Tliyo Cafe. Apa yang boleh aku cakap, serius berbaloi makan dekat sini. Makanan tiptop, memang best. Seafoodnya yang fresh, masakannya yang memang secukup rasa dan harga satu kepala ialah RM32 utk seorang makan. 

Hari sebelum tu, berkesempatan berbuka di Ocean Hauz. Rasa kecewa jugak dan rasanya cukup sekali tu je makan situ. Harga mahal, seafood tak fresh, masakannya biasa-biasa saja. 


Muka-muka yang biasa masuk gambar tetiap kali gathering. 



Ada 4 lauk, clam lambat sikit sampai. Tapi semua best. Cukup rasa. 



Iman Solehah, anak sedara pertama kami. Soon to be kakak sulong. Hee. Maju Yam! 

Afterall, glad that i can make it. Walau takde kek birthday, tapi cukup bila dapat bersama mereka.