Saturday, April 12

Luluh.

Semalam, terfikir nak upgrade iOS ipad kononnya.
Dah dua minggu buat tak tahu je bila dapat notification.
Alih-alih, sebelum upgrade tu kena pastikan space banyak.
Tapi sebab banyak sangat application, tak muat space.
Banyak sangat delete application.
Memang sayang.

Lepas tu, rasa macam fed up, sebab ambil masa lama sangat bukak app satu-satu, check dulu, yang mana best, yang mana tak best, terus, aku tekan button atas tu. Untuk on-off.

Keluar bunyi atau tone yang tak pernah-pernah aku buat.
Ahh sudah. Ape hal pulak ni?

Aku try on, tak boleh. Hitam, gelap.

Aaaa meroyan kejap.

Try cas, bunyi tone macam biasa je.

Duk fikir risau je.
Duk fikir hari ni kena pergi KBMall untuk baiki.

Tidur malam tak lena weh.
Kejap kejap terjaga, tekan-tekan button tak jalan jugak.

Tadi, sebab malas nak keluar, aku try google.
Alhamdulillah, nasib baik ada jalan, cara-cara.
Sekali buat je, dah okey.

Happy kemain.

Alhamdulillah.
Kalau tak jadi jugak, duk fikir mana la nak cari duit nak tukar ke, beli baru ke.

Alhamdulillah :)

Thursday, April 10

Random #1


Zaman duduk rumah sewa dulu- dulu, tetiap kali hari Jumaat, jauh menapak kaki ke bandar semata- mata nak mengisi perut. 
Kedai makan terdekat semua tutup. 
Walau dah lama berlalu, chicken chop ni tetap di hati. 


He; Allah Ta'ala.