Tuesday, May 3

Pindah



Cuti 3 hari ni, walaupun keinginan kuat sangat nak balik kampung, tapi terpaksa diperuntukkan untuk cari rumah sewa baru. 

Alhamdulillah. Angkut barang sorang-sorang, dua kali trip dengan kereta comel saya, selesai jugak akhirnya.
Last minit punya cerita. Buat keputusan last minit. Nak solat istikharah dah lama bertangguh-tangguh. Tapi jadi jugak akhirnya. Malam sebelum pindah baru buat keputusan.

Walaupun sedih bila perancangan tak seperti yang diimpikan, awal-awal lagi plan nak cari rumah sewa yang dekat je tak payah guna transport bagai. Hajat di hati nak duduk di Seksyen 7, nak duduk sekali dengan orang yang kita kenal, tapi entah la.
Lagi senang buat keputusan sendiri, tak payah nak susahkan orang. I’ve learnt something from this ‘ujian.’ Tak semua yang akan hulurkan tangan untuk kita. Jangan nak bergantung harap dekat orang. Bila kita susah, boleh nampak siapa yang benar-benar akan tolong kita. Bila dia susah, kita tak pernah say ‘No’ untuk dia. Takpe lah. Bermula pada hari ini, belajar lah berdikari. Tak payah nak cari orang nak mintak tolong apa-apa.
Harap yang baik-baik saja di sini. 

Walaupun dekat luar macam scary gila (rumah lama lagi okay lah kot) tapi bila masuk dalam rasa ringan kepala compared to rumah lama—yang mana takde keseronokan nak balik rumah walau penat mana pun. Semoga housemate yang ni okay. Risau tapi adik kata serahkan pada Tuhan, jangan lupa berdoa.

Alasan utama pindah bukan sebab kes ambil stok makanan, tapi ada lagi sebab yang paling utama. Daripada letakkan diri kita berisiko, baik kita elakkan awal-awal. 

Terima kasih sangat untuk mak yang seringkali dengar luahan tetiap hari, dekat sebulan duduk sini pun still mata berair kot hahah. Serius still lagi homesick teruk wuuwuu.
Terima kasih untuk ayah dan kakak sebab import kereta walaupun bagi keputusan last minit, tak puas rehat lagi dah kena balik Kelantan. Nyaris-nyaris tak jadi pindah sebab tak sampai hati nak mereka hantar kereta.
Terima kasih jugak untuk Abg Pi dan Uda yang tunjuk jalan pukul 10.50 malam dah semalam. Wuwuwu sebelum ni dah test jalan tapi sebab aku tak tahu jalan mana yang boleh lalu, duk main pusing-pusing jalan jauh. Huuu. Beginilah nasib ‘Forever Alone.’

Pagi ni, Alhamdulillah selamat sampai ofis. Pukul 7.45 pagi lagi dah turun. Gila awal. Kereta pun tak banyak lagi hehe.

Tuesday, April 19

Tepu.

Aku rasa memang dah tepu gila sekarang bila dah lama sangat tak update blog.
Nak share apa pun dah tak pandai nak tulis.